Stemmen piano & vleugel

Pianostemmen is écht een ambacht. Met aandacht en vakmanschap maak ik uw piano of vleugel graag in orde.

Een reguliere stembeurt bedraagt € 99,00 incl BTW. Alle tarieven.

U, mijn klant, bent de mens achter het instrument. En u bent uniek. Ik stem mijn werk dan ook op uw wensen af en ik probeer daarbij de best mogelijke klank uit uw instrument halen.

Ik heb de vakopleiding Pianotechniek aan het HMC in Amsterdam afgerond. Daarnaast ben ik als pianostemmer gecertificeerd (Certified Piano Tuner) en aangesloten bij de VvPN, de vakvereniging voor pianotechnici. Voor u zijn dat extra waarborgen van mijn vakbekwaamheid en betrouwbaarheid. Meer informatie over de VvPN.

Stemmen doe ik vooral op gehoor, het vak is en blijft een ambacht. Wél laat ik mij ondersteunen door een uitstekende hoogwaardige en professionele app. Ik volg de technologische ontwikkelingen op de voet en gebruik dié functionaliteiten die zich inmiddels wereldwijd hebben bewezen in het vak. Meer informatie over Stemsoftware.

Voor de meeste instrumenten geldt dat deze 2x per jaar gestemd moeten worden om evenwichtig en op toonhoogte te blijven. Ons klimaat speelt hierin een grote rol. Vooral wisseling in luchtvochtigheid is de belangrijkste boosdoener voor ontstemming. Meer informatie over het Piano Life Saver systeem.

Is uw instrument al enige tijd niet meer gestemd? Dan kan het zijn dat ik langer bezig ben of dat meer stembeurten nodig zijn om de gewenste toonhoogte structureel vast te houden en de balans in het instrument terug te brengen.